Altijd gedroomd dat je ergens dit jaar een Maserati GranTurismo ging kopen? Dream on, want de prijzen zijn bekend. En het is weliswaar niet schokkend – wij hadden zelf ook al wel bedacht dat die prijzen tussen die van de GranSport en de Quattroporte zouden liggen -, maar het is net als met het bedrag dat je van de belasting terugkrijgt: het valt nooit mee en altijd tegen.
 
Vooruit met de geit:153.923 euro, schoon aan de haak. Meestal schrijven mensen daarna ‘maar dan heb je ook wat’. Wij niet. Want dat is niet zo. Zelfs een bandenspanningcontrolesysteem komt je op dik duizend euro extra te staan (1.149). Juist nu al tijden bekend is dat je benzineverbruik toeneemt als je met te weinig spanning rondrijdt.
 
Jawel, je hebt een bloedmooie auto voor de deur staan, maar wil je ook zo’n fraai interieur, dan moet je nogmaals de hypotheek op je huis verhogen. In kleur gelakte interieurpanelen kosten 3.284 euro. En die velgen waar je je ogen niet vanaf kunt houden: 6.256 euro. Voor de prijs van een Panda voor je partner kun je witte parelmoerlak bijbestellen: 9.031 euro. Maar ja, dan heb je ook wat.
 

Reacties