De feestcommissie van Maserati heeft onlangs, in het kader van het vijftigste jubileum van de F1 wereldtitel die het merk in 1957 met Juan Manuel Fangio veroverde, twee feestelijke activiteiten uitgevoerd. Maar de fuif is nog niet voorbij…

Al eerder overhandigde Maserati tijdens de OldTimer Grand Prix een speciale trofee aan Fangio en het merk lanceerde op 4 augustus jongstleden de interactieve website www.maseraticelebratesfangio.com.
Dan de rest van de feestelijkheden: de 250F waarin Fangio in 1957 de race op de Nürburgring won, is tijdens de aanstaande Frankfurt Motor Show te bewonderen op de Maserati-stand. Een ander exemplaar van de 250F is samen met diverse andere Maserati’s te bezichtigen op de Maserati 1957-2007. 50 anni dal mondiale di F.1-tentoonstelling in het Bonfanti-VIMAR Automobielmuseum. Deze show ging op 5 mei van start en loopt nog tot en met 21 oktober 2007.

Tot slot nog een korte geschiedenisles: Fangio racete onder meer in 1957 voor Maserati en domineerde vijftig jaar geleden het kampioenschap. Fangio won op 46-jarige leeftijd zijn vijfde wereldtitel en van de zestien races waarin hij in de kleuren van Maserati aan de start verscheen, won -ie er tien.

Reacties

Meer van TopGear