Het is altijd de vraag bij campers met uitschuifbare partities hoe lang het duurt voordat er iets klem komt te zitten tussen het mechanisme. Niet per ongeluk, want daar zijn de verrijdbare huizen vast slim genoeg voor ontwikkeld; maar je weet zeker dat er op een gegeven moment iemand probeert een banaan te pletten. Of een walnoot. Mede omdat – laten we eerlijk zijn – tijdens het kamperen ongeschreven regels (iets met een vijf in de klok) niet gelden. Wie zich wel kan beheersen, kan de Maxus V90 Villa Edition overwegen.

Deze dubbeldekker is gebaseerd op de SAIC Maxus V90, een Chinees bestelbusje. Met de naam ‘Life Home’ gaat de Maxus door het leven als bescheiden camper voor de thuismarkt. En wie in totaal 32 vierkante meter woonoppervlakte wil, maar toch redelijke wendbaarheid, is er de ‘Villa Edition’. De uitschuifbare bovenverdieping dient bijvoorbeeld als uitzichtvolle eetkamer, maar niets let je om de matrassen naar boven te sjouwen voor een mooie slaapplek.

De Maxus V90 Villa Edition heeft alles

De muren van de bovenverdieping zijn grotendeels van glas en in het plafond plaatst SIAC sfeervolle verlichting. Langs een rustig meertje of een afgelegen heuveltop kun je hier ‘s avonds best genieten zonder dat je lek wordt geprikt door muggen, dunkt ons. Beneden is er nog meer ruimte dankzij een uitschuifbare wand. Zo is er ruimte voor een prima keukentje, een zithoek, een toilet, een badkamer en zelfs een wasmachine.

Volgens New Atlas kost de Maxus V90 Villa Edition in China omgerekend ongeveer 340.000 euro. In Nederland zijn er wat losse dealers die Maxus verkopen, dus wellicht kunnen zij een camper voor je uit China halen. Officieel wordt de villa op wielen hier niet verkocht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)