Deze legendarische misser is te mooi om jullie te onthouden. In 1999 kwam Mazda met een kleine auto. Ze noemden hem (of liever: haar) LaPuta. Ja, echt. Snap je niet waarom dat grappig is? Dan gaan wij jouw onschuldige geest niet bederven. Geniet maar gewoon van dit informatieve artikel.

De LaPuta was Mazda’s versie van de Suzuki Kei. Als je dus zelf geen Suzuki kon scoren, dan betaalde je maar voor de LaPuta. Wij raden het niet aan, maar je kunt met vijf mensen tegelijk in de Mazda LaPuta. Hierna kan het wellicht ongemakkelijk worden tussen jou en je vrienden.

Lees ook dit even: De Porsche Cayenne is nu goedkoper dan een Aygo

De LaPuta is een mix tussen een kei-car en een SUV. Je kunt er dus lekker ruig mee omspringen. Als dat je ding is. Het is sowieso niet de meest begeerlijke auto die je kunt bedenken. Maar als de nood hoog is, moet je wat.

Mazda heeft in 2006 wijselijk besloten de kleine auto niet meer te verkopen. Maar als je goed zoekt, kom je in Japan op het internet nog wel een LaPuta tegen. Je weet alleen niet hoeveel mensen jou voorgingen. En wil je echt een Mazda LaPuta die door tientallen gebruikt is? Een setje vers rubber is in dat geval sowieso aan te raden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear