Dit is niet de eerste keer op de Nürburgring voor Robert Serwanski. Op feestjes mag de rappe meneer trots vertellen dat hij testcoureur is bij Koenigsegg. Jaloers.

Tegen alle adviezen in neemt Robert Serwanski zijn werk mee naar huis. Voor zijn plezier jaagt hij zijn Mazda MX-5 Roadster Coupé (NC) over de Nürburgring. Hij klokt een tijd van 7:49.74. Let wel dat dit een Bridge to Gantry (BTG) tijd is. Omdat je tijdens Touristenfahrten nooit het hele circuit kunt gebruiken (19,1 km in plaats van 20,8 km), is dit dus een snellere ronde dan de tijden die je hoort van Lamborghini, bijvoorbeeld.

Ligt er een V8 in de MX-5?

Nee. Verre van. De lijst van modificaties is vrij groot. Denk aan een andere ECU, nieuwe uitlaat, grotere radiateur, dempers, banden enzovoorts. Maar onder de streep is het niets meer dan een MX-5 die nét even wat scherper is.

De motor perst 30 pk meer uit en de MX-5 NC weegt slechts een paar kilo minder dankzij een koolstofvezel dak en een nieuw subframe vóór. Oh, en de syncro van de tweede versnelling werkt niet lekker. De bizarre rondetijd is voornamelijk te danken aan de enorme Cajones (mechanische downforce, je weet) van de bestuurder.

In augustus gaat de stuurheld nog een keer. Hij verwacht nog een paar seconden eraf te kunnen snoepen.

Mazda MX-5 bizar snel op Nürburgring


 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)