Wellicht ben je bekend met de mafkezen van Flyin’ Miata, die er hun levenswerk van hebben gemaakt om Chevrolet small-block V8-motoren in MX-5’jes te schoenlepelen. Daar kun je hen natuurlijk opdracht toe geven, wachten tot ze klaar zijn met je project en een ongetwijfeld gepeperd bedrag afrekenen. Of je biedt nu – snel – op deze Mazda MX-5 V8 van Flyin’ Miata, die toevallig nog een paar uur online te koop staat.

De auto bevindt zich in Virginia aan de oostkust van de Verenigde Staten. Er staat slechts 3.200 kilometer op de teller en het geheel ziet er grotendeels standaard uit. De MX-5 werd echter voorzien van een 6,2-liter LS3 V8, maar dan wel een die werd aangepakt door pk-specialist Lingenfelter. Het blok is nu goed voor 532 pk, wat het minuscule Mazdaatje tot extreme prestaties zou moeten drijven. Het gewicht schijnt namelijk nog altijd minder dan 1.200 kilo te bedragen.

De techniek

De V8 werd gekoppeld aan een handgeschakelde T56-zesbak van Tremec, die het geweld via een differentieel van GM naar de achterwielen stuurt. De ophanging en remmen werden uiteraard niet vergeten: onder meer Fox Racing-veerpoten, grotere stabilisatoren en Wilwood-klauwen vonden hun weg naar deze Mazda MX-5 V8. Een centrale dubbele uitlaat met cut-outs brengt een machtig geluid voort. Zwarte 17-inch Advanti Storm-wielen met kleverige Bridgestones zorgen voor een geslaagde look en de nodige controle. Als kers op de taart krijg je op je navigatiescherm een achtergrond met de tekst ‘Make America V8 again’.

Hebben? Spoed je dan naar de website van Bring a Trailer: daar loopt de veiling van deze Mazda MX-5 V8 over enkele uren af. Op het moment van schrijven ligt het hoogste bod op 57.000 dollar.

Mazda MX-5 V8 door Flyin’ Miata

 

Reacties

 • Rolmaat123 heeft op 28 augustus 2019 geschreven:

  Stop met de ls overal in pleuren, hou het alleen op motoren van het zelfde bedrijf off organizatie bijvoorbeeld bij de mx-5 een wankelmotor er in

  • Rolmaat123 heeft op 28 augustus 2019 geschreven:

   Of*

   Reageer
  Reageer
 • Nathalie Vanloock heeft op 28 augustus 2019 geschreven:

  Wat moet deze kosten?

  Reageer
 • Stef Biemans heeft op 28 augustus 2019 geschreven:

  Waar kan je bieden ?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)