Waarom een autobeurs is, is een autojournalist die aan Mazda vraagt waar de wankelmotor blijft. Dit keer was de eer aan het Australische CarsGuide. Het antwoord vanuit Mazda is zowel hoopgevend als teleurstellend. ‘Het is nog steeds onze droom’, zegt Ichiro Hirose, een senior executive bij Mazda. ‘We geven deze droom nooit op’, zegt Ikuo Maeda, de Chief Designer.

‘Ik weet niet of we met een vervanger voor de RX-8 komen, we moeten zien wat de maatschappij denkt en wat de omstandigheden zijn als het gaat om het accepteren het idee van zo’n sportauto’, vult hij aan. Hij is bang dat mensen een nieuwe Mazda RX-8 zien als iets wat vervuild. ‘Als een sportauto als een negatief iets gezien wordt, willen we dat niet.’

En wat dacht Mazda van een hybride of een elektrische variant? ‘We moeten verschillende oplossingen overwegen, we moeten verschillende manieren exploreren om het te realiseren. Want wat belangrijk is, is dat we een sportauto aanbieden in de automarkt’, zegt de ontwerper. Realistischer gezien ziet Maeda liever een Mazda 3 MPS verschijnen. Dat zou in ieder geval een betere keuze zijn dan een sportieve SUV, vult hij aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear