We mogen voorzichtig voor het eerst proeven van de McLaren 600LT. Waarom we gespannen zijn? De eerste LT, de 675LT, was een ongerijmde pretmachine – misschien wel de leukste moderne McLaren.

Wat is de McLaren 600LT?

Het is de meest hardcore uitgave uit de Sports Series van McLaren. Hij is 96 kilo lichter en bestaat voor 23 procent uit nieuwe onderdelen. Zijn V8 produceert 600 pk en hij doet een rondje circuit sneller dan de 675LT.

Voelt ie ook sneller?

Hij voelt vooral een stuk urgenter. Alles reageert sneller op je rechtervoet. Alles is stijver en getuigt van meer focus. Het geluid is niet het fijnste dat je gaat vinden in autoland, maar het past bij de auto. En elke schakelbeweging omlaag wordt opgeluisterd door geknetter.

Als leuke extra rust McLaren de 600LT uit met een burnout-modus. Tijdens het maken van de burnout kun je gewoon opschakelen om je wielen met de snelweg-snelheden te laten spinnen. Het draagt bij aan het blije karakter van het serieuze circuitspeeltje.

Op Goodwood Festival of Speed

We mochten de McLaren 600LT rijden op de heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed. Een zeer klein stukje om een goede indruk over te schrijven, maar vooruit. Zeker niet omdat Goodwood geen helden kweekt, maar enkel ego’s kneust.

De auto communiceert zijn grenzen zeer transparant. Na de eerste bocht weet je al dat je sneller door de tweede kunt. Je kunt haast niet sneller aan een auto wennen. De auto is wild, maar vriendelijk. De McLaren 600LT is een auto die enorm veel voldoening geeft, waar je ‘m ook rijdt. Maar dan moet je ‘m wel langer mógen rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)