Ook zo'n hekel aan de kapper? Mooi, dan hebben wij de ultieme oplossing: gewoon een McLaren 675 LT Spider kopen. We geven je op een briefje: na een paar keer die 0-100 km/u in 2,9 seconden te hebben gedaan of een paar keer die top van 326 km/u te hebben aangetikt, is er geen haar meer op je hoofd die er nog over peinst ooit op je Jan van Halst-schedel terug te keren.

Enige kanttekening: dat 'gewoon' even kopen kon nog wel eens op wat problemen stuiten. Niet alleen vanwege de Britse prijs van dik 285.000 pond (waar je dan bij ons nog wat gezellige belastinkjes bij mag optellen), maar ook vanwege het feit dat er maar 500 exemplaren gemaakt gaan worden. Zo ging dat ook bij de dichte broer van de Spider, en die waren ze binnen een mum van tijd kwijt – dus. 

Technisch is de 675 LT Spider nagenoeg gelijk aan de gelijknamige coupé: z'n 3,8-liter V8 biturbo levert dus 675 pk en 700 Nm. Een van de vele voordelen van de koolstofvezel monocoque is dat hij al zo stijf is dat er nauwelijks verstevigingen hoefden worden toegepast om het gemis van een dak te compenseren, waardoor de Long Tail Spider een alleszins acceptabele 1.275 kilo weegt. Nog een leuk cijfertje? 0-200 km/u duurt maar 8,1 seconden – een tijd waarin aardig presterende 'normale' auto's net de helft van die snelheid rijden.

Maar goed, mocht je je voorbij de vermelde drempeltjes weten te wringen, dan hoef je vanaf de zomer van 2016 (dan begint de levering namelijk) nooit meer naar het geouwehoer van je kapper ('…dus ik zeg, zeg ik…') te luisteren. Ook wat waard!

 

Reacties