We horen je denken. En ja: de McLaren MP4/8A van Ayrton Senna rijdt nog. Dat heerlijke gebrul van de Cosworth-V8 kan jouw oren vullen. Als je erin past. En anders is het het tofste kunststuk voor jouw woonkamer-inrichting. Of mancave.

In 1993 had McLaren een kort tussenjaar waar ze afscheid namen van Honda en voor één jaartje een Ford-motor kregen. Senna was sceptisch, maar de Cosworth V8-motor bleek bijzonder competitief. De auto debuteerde tijdens de GP van Barcelona en finishte direct 2e.

Tijdens de GP van Monaco crashte hij tijdens de vrije training door een probleem met de actieve ophanging. Senna bezeerde zijn duim aan het stuur, maar zowel de auto als Senna werden genoeg opgelapt om te kwalificeren op zaterdag.

Zondag was de race. Michael Schumacher viel uit en daarna Alain Prost ook. Senna pakte de overwinning en brak een record uit 1969 voor de meeste overwinningen in Monaco. Allemaal in deze auto. Deze McLaren MP4/8A verscheen in totaal bij acht raceweekenden met Ayrton Senna achter het stuur.

Het is de F1-auto waarmee Senna de titel Meester van Monaco bemachtigde. En de auto waarmee Senna voor de laatste keer in Monaco won. Dit stuk geschiedenis kan nu van jou zijn. Hebben? Op 11 mei vindt de veiling van Bonhams plaats in Monaco. Er is geen indicatieprijs gegeven. Dus veel. Heel veel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear