Je wilt een oude auto met een jong hart, maar Piet van de golfclub heeft al een Singer Porsche. Je kunt natuurlijk niet met dezelfde auto pronken. Klop dan even aan bij Mechatronik. Het Duitse bedrijf neemt de carrosserie van een pompeuze Mercedes W111 coupé, knapt ‘m op en rust ‘m vervolgens uit met allerlei AMG-verwennerij.

De bejaarde motor uit 1961 mag op de veranda zijn laatste jaren uitzitten, terwijl een 5,5-liter grote V8 met 360 pk het werk overneemt. Een automatische vijfbak stuwt het vermogen naar de achterwielen. In minder dan zes seconden zit je op de 100 km/u en de topsnelheid schommelt rond de 240 km/u.

De W111 schommelt zelf niet meer. Een hoop versterkingen overal plus een lager en, strakker onderstel zorgen hiervoor. ASR en ABS houden de Benz op de weg. In het interieur vind je een knallend audiosysteem, navigatie, sportstoelen en een moderne airco – dit alles verborgen onder een zweem van prachtige sixties stijl.

Mechatronik bouwt alles zo, dat je de auto op een dag weer volledig naar originele staat kunt terugbouwen. Er zit dus flink wat denkwerk in. Het kost alleen wel wat: zo’n drie euroton. Een boel ping-ping, maar in de huidige klassiekermarkt valt het alles mee. Oh, en ze hebben m ook als cabriolet. En als je liever een oude SL hebt, lepelen ze daar ook een V8 in.

Reacties

  • Chris heeft op 22 februari 2018 geschreven:

    En je hebt dan ook nog een veel mooiere Mercedes dan de huidige modellen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear