Normaliter zijn automerken best wel stug en ze laten zich niet door een paar boze mensen op het internet overtuigen. Designers tekenen immers nog steeds neppe uitlaten en fysieke knopjes ontbreken bij veel auto’s nog altijd. Maar in een zeldzaam geval geven ze een fout toe, zo trok BMW bijvoorbeeld het abonnement voor de stoelverwarming in. Audi trekt zich niets aan van de kritiek op BMW.

Sterker nog: Audi wil meer opties gaan aanbieden in abonnementsvorm. De technische baas Oliver Hoffmann zegt tegen Autocar zelfs dat Audi-klanten fan zijn van de ‘on demand’-opties. Je kunt bijvoorbeeld via de webshop van Audi het automatische grootlicht activeren of een abonnement afsluiten op automatisch parkeren.

Je hoeft dus niet langs de dealer voor de nieuwe opties. Het zijn allemaal functionaliteiten waarvan de onderdelen al op de auto zitten, maar die zijn uitgeschakeld. De theorie is dat merken de auto’s goedkoper kunnen aanbieden en dat klanten achteraf nog kunnen bijbetalen als ze toch een optie willen. Een ander perspectief is dat je extra betaalt om onderdelen te activeren die je al gekocht hebt.

BMW had door moeten zetten

Hoffmann is ervan op de hoogte dat BMW zijn keutel weer heeft ingetrokken, maar dat houdt Audi niet tegen. Hij denkt dat het aanbieden van digitale abonnementen op opties ‘heel normaal is in de toekomst’. BMW is dus te snel geweest met het schrappen van het abonnement, zo maken we op uit de woorden van Audi.

Reacties

  • Pascal heeft op 8 november 2023 geschreven:

    Hetniet lekker met de verkoop van de Q4, maar dit nieuws zal dat helemaal omdraaien😂

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear