Kijk, hier houden we van. Het gezonde verstand aan het werk zetten en flexibel zijn om gebruik te maken van de situatie. Nu het toch zo rustig is op de weg, gaat de Rijkswaterstaat kijken welke werkzaamheden ze alvast kunnen uitvoeren. Als het straks weer drukker wordt, zijn deze klussen al gedaan en is er geen sprake van vertraging door wegafsluitingen. Dat scheelt een hoop frustratie, en het levert nu werk op.

Welke wegwerkzaamheden tijdens de coronacrisis naar voren worden gehaald op de planning, is niet bekend. ‘Een speciale taskforce van Rijkwaterstaat en de bouwers brengt in kaart welke werkzaamheden direct kunnen worden opgepakt en welke maatregelen op iets langere termijn genomen kunnen worden. De minister en de bouw- en technieksector zetten daarnaast in op versnelling van asfalterings- en andere onderhoudswerkzaamheden bij projecten die nu al in uitvoering zijn’

‘We richten ons op “nu doen wat direct kan”. Nu het rustiger op de weg is kunnen we bijvoorbeeld makkelijker een rijstrook afsluiten om extra meters te maken met het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt of ander onderhoudswerk alvast meenemen. Dit levert niet alleen extra werk op voor de bouw maar zorgt er ook voor dat er minder hinder is als het weer drukker is op de weg’, meldt Cora van Nieuwenhuizen, Minister Infrastructuur en Waterstaat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)