Helaas, de politie hanteert niet het Kruidvat-principe waarbij je in het geval van speciale acties altijd het duurste product betaalt. Als je drie keer langs dezelfde flitser rijdt, krijg je gewoon drie keer een boete. Een onbaatzuchtige vrijwilliger testte het afgelopen weekend op de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Al wist hij op dat moment nog niet dat hij belangrijk wetenschappelijk onderzoek verrichte.

NH Nieuws meldt dat de bestuurder drie keer geflitst is op de 80-weg in Noord-Holland. De eerste keer reed hij met 134 km/u langs de flitser, op de terugweg nog eens met 124 en later noteerden de agenten een snelheid van 122 km/u. De bestuurder kan rekenen op een totaalbedrag van 1.600 euro. De officier van justitie moet nog beslissen of ze het rijbewijs van de bestuurder gaan invorderen – normaal doet de politie dit alleen bij staandehoudingen.

Veel hardrijders op de weg

De agenten stonden blijkbaar goed verdekt opgesteld of de bestuurder zat niet goed op te letten. Na de flitsdag concludeerde de politie dat 21 procent van de bestuurders zich die dag niet aan de maximumsnelheid hield. Er werden in totaal 120 bekeuringen uitgeschreven aan hardrijders. Het is niet bekend of er nog meer gelukkigen meerdere boetes van dezelfde flitser ontvingen.

Advertentie

Reacties

 • Mark says at 12 augustus 2021:

  Als 21% Zich niet aan de snelheid houdt, klopt het snelheidslimiet dan wel?

  Reply
 • Gerard says at 11 augustus 2021:

  En dan ook nog eens 3 maal administratie kosten betalen
  Aliebaba en de zeven rovers is weer terug

  • De Wijze says at 12 augustus 2021:

   Als je 3x in korte tijd met meer dan 40km/h te hard geflitst wordt dan zijn die administratie kosten wel het laatste waar je over moet klagen. Dan moet je eerder een keer in de spiegel kijken en iets minder gaan janken over anderen.

   Reply
  Reply
 • Rmdkg says at 11 augustus 2021:

  Heb idd aleens gehoord dat meerdere boetes binnen korte tijd op dezelfde weg niet mag . Een boete moet een lerende straf zijn, dat kan dus niet als je hem zo kort achter elkaar krijgt. Hou me ten goede, niet zelf meegemaakt . Rij 99 van de 100 niet te hard, vind nl de boetes te duur . Haha

  Reply
 • Piedjee says at 11 augustus 2021:

  Hoi WTF.
  In welk land woon jij eigenlijk.
  WIJ wonen in een land met wetten en beschaving.
  Om iemand tegen de muur te zetten ga je maar naar één of ander totalitair landje

  Reply
 • Roberto says at 11 augustus 2021:

  Tuurlijk krijg je 3 boetes binnen en ook nog eens per boete administratie kosten er overheen die komen allemaal afzonderlijk van elkaar binnen van het CJIB ik kan het weten ik spreek uit ervaring het waren er geen 3 maar 4, 2 op de linkerkant en 2 op de rechterkant van dezelfde weg in 2 uur tijd was per boete maar 3 of 4 km te hard dus dat viel gelukkig wel mee

  Reply
 • Louis says at 11 augustus 2021:

  Nee natuurlijk krijg je 2 boetes het zijn toch 2 verschillende delicten.

  Reply
 • Rob says at 11 augustus 2021:

  Dat mag niet. Is een voortschrijdend delict. Op dezelfde weg in 1 richting na elkaar.

  • Joey says at 11 augustus 2021:

   Misschien nog eens lezen werd 3x door dezelfde flitser geflitst op de heenweg en terugweg en later nog eens

   Reply
  • Ronald says at 11 augustus 2021:

   Het is geen voortschŕijdend delict. Het is 3x hetzelfde feit op exact dezelfde plek… Dus mag wel…

   Reply
  Reply
 • Wendy says at 11 augustus 2021:

  Ik heb op deze manier een keer 2 bekeuringen in 1 minuut gekregen. Degene bij mij in de auto was iets vergeten dus keerde de auto. Blijkbaar vlak na de flitser. Dus heen en terug. Erg zuur.

  Reply
 • Wtf says at 11 augustus 2021:

  Is hij met 1600 euro niet genoeg gestraft vind jij? Moet hij niet gelijk tegen de muur van jou dan.. of gaat dat wel te ver?
  Wauw…!!!

  Reply
 • Hans says at 11 augustus 2021:

  Mag maar 1 keer worden bekeurd op dezelfde weg, er mogen geen 2 of meer worden uitgedeeld. Doorgaans de duurste krijg je op de mat…..

  Reply
 • Theo says at 11 augustus 2021:

  Niet juist. Dit betekent dat voor hetzelfde delict niet twee maal gestraft mag worden. Het gaat hier wr niet om hetzelde delict maar twee afzonderlijke

  Reply
 • Theo says at 11 augustus 2021:

  Niet juist. Dit betekent dat voor hetzelfde delict niet twee maal gestraft mag worden. Het gaat hiwr niet om hetzelde delict maar twee afzonderlijke

  Reply
 • Yheo says at 11 augustus 2021:

  Niet juist. Dit betekent dat voor hetzelfde delict niet twee maal gestraft mag worden. Het gaat hiwr niet om hetzelde delict maar twee afzonderlijke

  Reply
 • THOJO says at 10 augustus 2021:

  De persoon is goed bezâhg en heeft blijkbaar geld teveel.
  Geef hier voor een cursus normaal rijden en meld hem/haar aan bij het CBR.

  • Wtf says at 11 augustus 2021:

   Is hij met 1600 euro niet genoeg gestraft vind jij? Moet hij niet gelijk tegen de muur van jou dan.. of gaat dat wel te ver?
   Wauw…!!!

   Reply
  Reply
 • Bert says at 10 augustus 2021:

  Met een vriend zijn we eens langs het politiebureau gegaan omdat hij 2x was geflitst met dezelfde tijd op dezelfde weg, alleen een ander cameranummer. Ofwel er stonden er 2 achter elkaar, dat mag blijkbaar. Gelijk krijgen doe je toch niet, ze antwoorden met “moet je je maar aan de snelheid houden”.

  • E. B. says at 11 augustus 2021:

   Ik ben ook eens 2 keer geflitst op dezelfde dag en tijd en plaats
   Bezwaar gemaakt, en er kwam er 1 te vervallen

   Reply
  • HB says at 10 augustus 2021:

   Ne bis in idem beginsel, aka dat mag dus niet. Gevalletje beroep aantekenen en 100% vervalt er één daarvan.

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie