Als je aan grootmoeder vraagt om haar ideale auto te omschrijven, zal ze waarschijnlijk iets goedkoops met hoge instap en automaat een klassiek ontwerp noemen zoals ze dat vroeger zo mooi maakten. Iets met een cabriodak en een bloemetjesmotief. Nog een koekje, schat? Pas je wel een beetje op jezelf?

Goed nieuws, oma! Die auto bestaat en hij is zelfs te koop. Je kijkt naar de Mercedes 220 Cabriolet A uit 1952, volledig gerestaureerd en met een paintjob van kunstenaar Hiro Yamagata. Dit exemplaar heet Rose Garden en is onderdeel van de Earthly Paradise-collectie.

Behalve de bloemetjes en vlinders is de Mercedes 220 Cabriolet helemaal origineel, tot de radio aan toe. De 2,2-liter zescilinder pompt een whopping 81 pk door de viertrapsautomaat naar de achterwielen. En hij heeft slechts 65.000 kilometer gelopen, volgens de teller in ieder geval.

Wat kost deze prachtige Mercedes 220 Cabriolet?

Dat mag je zelf uitmaken. Of in ieder geval, je mag een bod doen. Er is geen minimumprijs die de auto moet opbrengen. In 2014 ging een andere Mercedes 220 Cabriolet van Yamagata voor 187.000 dollar naar een nieuwe eigenaar. Snel gerekend is dat ongeveer 170.000 euro. Een pittig bedragje, maar dit gun je je grootmoeder toch wel?

Foto’s: RM Sotheby’s

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear