Aankomend weekend onthult Mercedes de AMG GT R officieel tijdens het Goodwood Festival of Speed, voorzichtig druppelen nu al de eerste details binnen. Zo weten we dat de auto een zogeheten transaxle heeft (een transmissie en achteras in één), een lichter onderstel, een carbon spoiler, splitters, een extra dikke diffuser en een stevige carbon-saus.

Verder weten we nu ook dat de AMG GT R de bekende twin-turbo V8 heeft, die dit maal 585 pk naar de achteras stuurt. De Mercedes-AMG GT R heeft in totaal dus 75 pk meer dan zijn – ook niet bepaald langzame – kleinere broertje, de AMG GT S. Van nul naar honderd duurt slechts 3,6 seconden (GT S: 3,8), dus check dan of je gezicht niet op achterbank ligt. De hardcore-GT heeft een topsnelheid  van 320 km/u (GT S: 310). Hij is dus niet heel veel krachtiger of sneller dan de GT S, maar de rijbeleving zal ongetwijfeld totaal anders zijn. De Mercedes-AMG GT R legt de focus op de track en rondetijden.

Oh ja, de kleur van de auto is AMG green hell magno, een hommage aan de Nürburgring. We krijgen het er warm van. Meer details volgen als op 24 juni het doek van de Mercedes-AMG GT R geheven wordt. Zin in.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)