Het gefluister over een Mercedes-AMG hypercar werd steeds luider en komt nu tot een climax. ‘Het gaat definitief gebeuren’, vertelde een anonieme hoge pief dit weekend op Spa-Franchorchamps aan TopGear.

Mercedes-AMG hypercar gaat Red Bull slopen

Vorig weekend bewees Lewis Hamilton weer hoe oppermachtig het Mercedes-AMG-team is door vanaf de laatste plek helemaal door te rijden naar voren om op P3 te finishen. Sinds de drastische motorwijzigingen van 2014 domineert Mercedes op het circuit, maar ze zijn hongerig naar meer. Ze willen ook op de openbare weg de strijd aangaan met Red Bull, dat samen met Aston Martin de AM-RB 001 bouwt.

De Mercedes-AMG hypercar is de ultieme mix van alles waar je hart sneller van gaat kloppen. De basis is uiteraard een koolstofvezel monocoque. Daarbovenop komt een straaljager-achtige cockpit met gullwing-deuren zoals we die kennen van de 300 SL. De aandrijving is afgeleid van de Formule 1-auto, aangepast voor de openbare weg. Het doel is een vermogen/gewichtsverhouding van 1 op 1, net als bij de rivaal van Aston Martin en Red Bull. De Mercedes zal naar verwachting iets geciviliseerder zijn, en daarmee iets zwaarder dan de Aston. De power-unit zal daarom een tikkeltje meer vermogen moeten produceren dan in de Formule 1-auto. Naar verwachting is de motor dus een slag groter dan de 1,6-liter V6 en krijgt de Mercedes-AMG hypercar tot wel drie elektromotoren.

Kostda?

In 2017 viert Mercedes-AMG zijn 50ste verjaardag en de hypercar is één van de twee speciale projecten om dat jubileum te vieren. De auto zal waarschijnlijk bij benadering honderdmiljoenmiljard roebels kosten en in een beperkte oplage worden gebouwd.

Tijd voor een feestje met de enige juiste theme song voor een Mercedes-AMG hypercar!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)