Australië is omgeven door heel veel zout water en alles wat niet extreem goed kan zwemmen (of boten kan bouwen) zal niet op natuurlijke wijze op het eiland komen. De overheid aldaar is dan ook zeer streng, en dat is maar goed ook. Want iets onbenulligs als een kikker kan daar al een ravage aanrichten aan het plaatselijke ecosysteem. Konijnen – het leek zo’n leuk idee, maar leidde tot een ware ramp. En wat te denken van een… heideslak?

Het suffe slakje is de reden dat 900 gloednieuwe Mercedessen niet verder mogen komen dan de havens van Australië. Er werden meerdere heideslakken in de containers aangetroffen en het Ministerie van Landbouw besloot de nieuwe auto’s te weigeren. De nieuwe auto’s gaan nu in containers naar Zeebrugge in België, zo meldt het Australische Car Advice.

Daimler weet nog niet of ze een nieuwe lading auto’s bouwen of dat ze de huidige lading zullen ontdoen van slakken. En hoewel ruim 30 miljoen euro aan auto’s niet is afgeschreven, gaat het om een dure exercitie voor het merk. Bovendien loopt de levering in Australië nu vertraging op. Exacte modellen worden niet genoemd, maar zouden zowel personen- als bedrijfsauto’s zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear