Gister heeft Mercedes de opvolger van de C Sportcoupé gepresenteerd. De auto krijgt de naam CLC en heeft, volgens Mercedes, een complete metamorfose ondergaan. Met dit model poogt Mercedes de concurrentie aan te gaan op de premium hatchback markt.
 
Mercedes zegt dat ruim 1.100 onderdelen van de CLC nieuw zijn ontwikkeld of verfijnd. De auto heeft best iets weg van de nieuwe C-klasse maar wie goed kijkt ziet dat de CLC gewoon gebaseerd is op de oude C Sportcoupé.
 
Voor de ‘nieuwe’ CLC komen er vier benzinemotoren en twee dieseltjes. De snelste CLC die op benzine rijdt, is de CLC 350: een 3,5-liter V6-motor, 272 pk en van 0 naar 100 km/u in 6,3 seconden. De grootste dieselvariant is de 2,2-liter met 150 pk.
 
Ongeacht de keuze van de motor komt er standaard in elk type een schakelbak met zes versnellingen. De auto’s met vier cilinders krijgen een 5-traps automaat als optie en voor de wat snellere V6-varianten is er zelfs een 7-traps automaat beschikbaar.
 
Vanaf mei staat de CLC bij de dealers. Nu maar hopen dat jij kunt kiezen uit de BMW 1, Audi A3, Volvo C30 of de Mercedes CLC. Zeg het maar…

Reacties