Iedereen kan zien dat deze plug-in hybride van Mercedes afgeleid is van de A- en B-klasse. Bijzonder dat op deze basis een concept wordt gemaakt, terwijl in de wandelgangen al lang het gerucht ging dat de sandwichbouw van deze auto’s aan de wilgen gehangen zou gaan worden.
 
Maar als je een setje accu’s kwijt moet, heeft de ruimte onder de vloer weer z’n voordelen. Officieel is het de BlueZero E-Cell Plus die naast een elektromotor ook voorzien is van een range extender in de vorm van een kleine driecilinder benzinemotor.
 
Dit model borduurt voort op de BlueZero F-Cell met brandstofcel en de E-Cell die volledig elektrisch is. Het feit dat er wordt doorontwikkeld op een concept die gebaseerd is op een bestaand model, zou wel eens kunnen betekenen dat productie aanstaande is.
 
De nieuwste concept haalt zo’n 100 km op zijn batterijen en daarna springt de motor aan om stroom te leveren aan de accu’s. Dan kom je nog eens 500 km verder! De prestaties zijn dankzij het vermogen van 100 Kw en een koppel van 320 Nm zeer behoorlijk: 0-100 in 11 seconden en een top van 150 km/u.
Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie