Controleer het uit: dit is de Mercedes Concept A. Met het studiemodel sluit Mercedes naar eigen zeggen het vouwen-hoofdstuk af. In normaal Nederlands betekent het dat Mercedes een nieuwe designtaal introduceert met vloeiender lijnen, in plaats van scherpe vouwen en plooien in de carrosserie. De Mercedes Concept A geeft aan waar het merk naartoe wil met zijn auto’s – op het gebied van ontwerp dan. De huidige designtaal stamt uit 2012 en bracht meer dan twee miljoen modellen voort.

Leuk, maar vertel eens wat over de Mercedes Concept A

Voorop de Mercedes Concept A begroet de Panamericana-grille je. Die ken je van de AMG GT en de GLC 63. Volgens Mercedes heeft de Concept A twee powerdomes op de motorkap. Onzin: powerdomes bieden ruimte voor bijvoorbeeld een supercharger, maar onder die twee bulten past precies niets. Meer een stijldome dus. Wat er onder de motorkap schuilt? Waarschijnlijk niets. Het is een studiemodel, weet je nog?

Dankzij het stompige kontje en de grote 20-inch velgen krijgt de achterkant van de Mercedes A Concept een wat cartooneske uitstraling. Terwijl de voorkant juist bijzonder spits gelijnd is. Een vreemde combinatie. Wellicht is een A-segment sedan ook niet het beste canvas om een designtaal op te presenteren.

De koplampen verdienen ook je aandacht. Het rooster-patroon is voorzien van UV-verf en in de armaturen zitten UV-lampen. Afhankelijk van de lampen, gloeien de roosters in verschillende kleuren. Als de dagrijverlichting aanstaat, is dit wit. Wen er maar aan: zo gaat de volgende generatie Mercedes er uitzien.

Reacties

  • remon heeft op 18 april 2017 geschreven:

    Dus Mercedes gaat zo te zien enkel CLA’s maken? jammer… dit ziet er niet echt uit

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear