Mercedes had ooit het originele idee om de CLS te maken, een sedan met de vormen van een coupé, en werd daarin veelvuldig gekopieerd. Blijkbaar is de inspiratie in Stuttgart nu een beetje op, want de nieuwste Benz conceptcar is zichtbaar gemodelleerd naar BMW's SUV-coupé-misbakseltje, de X6.

Deze Concept Coupé SUV – of zullen we 'm maar meteen MLC noemen? – is er niet bepaald snel bij; de X6 mag zich al een tijdje Koning Eénoog in het land der blinden noemen. Maar in 2015 komt Mercedes dan toch met een dergelijke auto op de markt, en het moet heel raar lopen als die niet exact op deze conceptcar gaat lijken. Een forse neus, een ronde, aflopende daklijn en een hoog, pront kontje; alle verwachte stijlelementen zitten erin en vormen, het moet gezegd, geen onaardig uitziend geheel.

De grote gladde Benz in meer dan twee meter breed maar slechts 1,75 meter hoog. Hij heeft ramen zonder stijlen, verzonken deurgrepen en verlichte dorpels, en in de neus prijken full-led koplampen. De velgen meten 22 inch en krijgen het desondanks voor elkaar om in het niet te vallen bij de enorme 305/45 banden. Mercedes heeft de carrosserie gespoten in een mat verfje dat ze Alu Beam noemen, en heel ongepast verwijst naar de legendarische Silver Arrows racers uit de vroege vorige eeuw.

Voor de aandrijving van allevier de wielen zorgt een 3,0-liter biturbo zescilinder, die 333 pk in het spel brengt. Maar dat is niet interessant. Het gaat enkel hierom: volgend jaar komt er een op de ML-klasse gebaseerde X6-concurrent, en dit is voor overgrote deel hoe ie er uit gaat zien.

Reacties

Meer van TopGear