Daar is hij, de meest voorspelbare Estate-uitvoering van een auto ooit. Vinden we dat erg? Nee hoor. De Mercedes E-Klasse Estate mag er best zijn. Bovendien zit hij ruimer dan de kleren die je vroeger van je oudere broer of zus kreeg.

670 liter slokt de E-Klasse op. Doe je de bank plat dan wordt dat nog eens 1.820 liter. Dit is ruim 100 liter meer dan concurrenten Audi A6 en BMW 5-serie. De opening om alles in te prakken is bovendien 1.100 millimeter op het smalste punt – 1 meter tien dus.

Meer kinderen dan spullen? Dan heeft Mercedes een derde zitrij voor je om je E-klasse tot een decadente schoolbus te transformeren. Luchtvering op de achteras is standaard. Met het optionele Air Body Control is de hele ophanging voorzien van luchtvering.

Het motoraanbod is even voorspelbaar als het uiterlijk van de E-klasse. Dat is namelijk gelijk aan de sedan. Instappen doe je in de E200 met 184 pk (benzine) of in de E220d met 194 pk (diesel). Heel snel de kids ophalen doe je met de Mercedes-AMG E 43 4Matic. De 3,0-liter V6 met 401 pk zit in 4,7 seconden vanuit stilstand op 100 km/u.

Neem geen zwarte Mercedes E-klasse Estate

De prijzen van de nieuwe Mercedes E-klasse Estate volgen nog. Koop hem maar niet in het zwart, want dan rij je in een lijkwagen.

Het is trouwens 50 jaar geleden dat Mercedes voor het eerst een Estate produceerde. De 200D Estate zat destijds vol innovatieve zaken,  zoals een in delen neerklapbare achterbank en een optionele derde zitrij. Het was helaas geen succes, Mercedes bouwde slechts 2.754 exemplaren. Pas in 1978 boekte Mercedes succes met een Estate: met de W123.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)