Straks word je aan het einde van een stapavond gegarandeerd vervoerd in een Mercedes. Goedschiks of kwaadschiks. Naast 90 procent van alle taxibedrijven kiest de politie namelijk nu ook voor Mercedes. Dat meldt Automotive Management.

Het gaat om de opvallende politieauto’s. In totaal gaat de politie voor 2.300 exemplaren van de B-klasse en 600 Vito’s. Opel, Mini, Peugeot en Volkswagen deden ook mee, maar verloren het van Mercedes. VDL Bus in Venlo en Terberg Specials gaan de Mercedessen ombouwen.

De huidige deal stamt uit 2009; toen mocht Volkswagen de auto’s leveren. De overeenkomst was omstreden. Zo waren er bijvoorbeeld geruchten van omkoping en fraude.

En de onopvallende politieauto’s?

Dat is nog niet besloten. De nieuwe onopvallende politieauto’s moeten sneller kunnen dan 250 km/u en voorzien zijn van lichtmetalen velgen, deelbepantsering en de modernste navigatieapparatuur. Zo moet de sterke arm der wet de strijd aangaan met Audi RS-ramkrakers en ander tuig met snelle gebakjes. Wij deden eerder een paar voorzetjes.

Reacties

 • A.J.M. Welten heeft op 10 augustus 2017 geschreven:

  Dit zijn de auto´s voor de basisteams, voor de verkeersteams die nu nog opvallende Volvo´s rijden wordt binnenkort beslist of en zo ja welk merk de opvallende verkeersvoertuigen gaat vervangen.

  Reageer
 • Alexander heeft op 26 mei 2017 geschreven:

  De verkoop van de B-s loopt slecht, dus Mercedes zal wel een goede deal hebben geboden. Ben benieuwd wat de politie precies betaalt en welke uitvoering er precies is gekozen.

  Reageer
 • Tony heeft op 25 mei 2017 geschreven:

  Lekker dan gaat onze belasting daar naar toe?

  Kunnen ze wel een paar secondes eerder aanwezig zijn…

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear