Deze zag je vast al aankomen: na de GLE Coupé, die de BMW X6 van enige concurrentie moet gaan voorzien, steekt Mercedes nu een teen in de poel van de X4 met deze GLC Coupé Concept.

De kleinere SUV-coupé is gebaseerd op de C-klasse en is iets langer en lager dan zijn rivaal van BMW. Mercedes beweert dat het de meest sportieve SUV zal worden die er bestaat; dat is nogal een claim in een klasse waarin bijvoorbeeld ook de Porsche Macan rondrijdt.

De GLC Coupé valt in Mercedes' huidige gamma netjes tussen de GLA en de GLE Coupé in. Voor de aandrijving zorgt de 3,0-liter biturbo V6 die we kennen uit de C-klasse: 367 pk en 520 Nm gaat richting de vier wielen via een negentraps automaat. Volgens Mercedes is dit alles goed voor een 0-naar-100-tijd van minder dan vijf seconden en een (begrensde) topsnelheid van 250 km/u.

Ze mogen dit dan een conceptcar noemen, de GLC Coupé gaat natuurlijk gewoon in productie. Benz-topman Ola Källenius zei het letterlijk: 'We nemen deze schoonheid in productie.' Daar kun je moeilijk iets tegenin brengen; behalve dat 'schoonheid'-gedeelte dan. Toch moet gezegd dat de GLC Coupé er voor een crossover-coupé-achtige niet verkeerd uitziet. Zeker z'n achterste valt bij ons meer in de smaak dan dat van de X4, al zullen die lampen en uitlaten op heuphoogte nog wel wat aangepast worden voor de auto die uiteindelijk in de showroom komt te staan.

Daarover gesproken: over een maand of achttien is het waarschijnlijk zover. Vermaak je tot die tijd met bovenstaande foto's.

Reacties