Eerder informeerden we je dat een Mercedes S-klasse met V12 is goedkoper dan een Aygo. Voor minder dan 10.000 euro heb je een exemplaar.

Maar wat we er toen nog niet bij vertelden, is dat je de goedkope Merc eenvoudig als een Pagani Zonda kunt laten klinken. De Zonda gebruikt namelijk de M120-motor van Mercedes en de bovengenoemde S-klasse de opvolger daarvan, de M137-motor. Je hoeft alleen maar een nieuw uitlaatsysteem te monteren voor het hemelse getetter van de goden. Welke? De originele.

Het is soms een verwarrend volkje, die Japanners. Ze pakken woorden uit Europa of Amerika die ze wel stoer vinden klinken, en vernoemen hun merk ernaar. Wat we begrijpen is dat de fabrikant van deze uitlaat ‘Original’ heet. Het is dus een ‘Original Exhaust’. Belangrijk is dat je een uitlaatspruitstuk neemt met kanalen die allemaal even lang zijn. En daarna gewoon een rechte pijp naar achteren. En dan klinkt je S-klasse dus zó…

Ga even zitten, want je wordt week in de knieën van het onderstaande geluid. Laat die Aygo of Volkswagen Up maar zitten, dit is wat je wilt.

Laat je goedkope Mercedes klinken als een Pagani Zonda

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)