Waardig oud worden is er niet bij voor de G-klasse. In plaats van hem in een bejaardentehuis te stoppen en één keer in de twee maanden te bezoeken, zet de Mercedes de G-klasse aan het werk om miljardairs te vermaken. De Mercedes-Maybach G650 Landaulet is daar het ultieme bewijs van.

Zelfs 630 pk uit een V12 is niet genoeg om te vluchten voor de ouderdom. En dat zie je. Iedereen weet het, alleen Mercedes is nog in ontkenning. De moderne koplampen en het koolstofvezel leggen alleen maar méér nadruk op de oude beenderen. De Mercedes-Maybach G650 Landaulet is een rijdende midlifecrisis, maar dan op 75-jarige leeftijd en twee keer zo erg. Opa met een gouden ketting en opgespoten lippen die zijn Tinder instelt op de leeftijd 20 tot 30 jaar.

Als een bontkraagtokkie die gekscherend V12-logo’s op zijn Alto knalt, drukt Mercedes de zielige rimpel-offroader vol met Maybach- en V12-stickers. Om het af te maken ramt Mercedes de G-klasse door een ANWB-winkel en is een tentzeil blijven hangen. Wat dan wel weer handig is voor de te verwachten clientèle met een woestijnachtergrond.

Het interieur is een verhaal apart. Het zou geweldig staan in een S-klasse, maar in deze zeecontainer spreken we over het soort wansmaak waar Mansory nog zijn neus voor ophaalt. Gelukkig worden er slechts 99 gebouwd.

De Mercedes-Maybach G650 Landaulet is nog niet officieel onthuld. AutomailRU maakte stiekem al een video en plempte deze op YouTube. Je kijkt dan ook naar de screenshots van het onderstaande filmpjes.

Bekijk de Mercedes-Maybach G650 Landaulet


Reacties

Geef een reactie

(verplicht)