TopGear reed zojuist de nieuwe Mercedes SL. In het volgende nummer lees je het uitgebreide testverslag, hier alvast de highlights.

Testobject: Mercedes SL
Uitvoering: SL500
Lokatie: Marbella, Spanje
Weersomstandigheden: ah, de Zuid-Spaanse lente: zonnig en een graadje of 20

 
Wat reden we?
De zesde generatie Mercedes SL, geheel nieuw en in alle opzichten verfijnd.

Beviel het?
Ja, wij houden wel van een beetje relaxed rondtoeren. Spaanse zon, weelderige luxe en 435 vanzelfsprekende pk’s onder de rechtervoet, daar kunnen we best aan wennen.

Nog bijzonderheden?
Eigenlijk niet. Van een SL verwacht je dat je er zonder enige inspanning onbehoorlijk hard mee kunt rijden, en dat is ook bij deze generatie weer het geval. De nieuwe SL is lichter, maar nog steeds geen lichtgewicht. Hij is bloedsnel en laat zich moeiteloos besturen; te log en afstandelijk voor het circuit, maar in het dagelijkse verkeer is het de ultieme verwennerij.

Welke modellen komen er en wanneer staan ze in de showroom?
Voorlopig zijn er alleen de SL350 (met 306 pk sterke V6) en deze SL500, maar de SL63 en SL65 AMG zijn al aangekondigd. Vanaf 21 april staat de auto bij de Nederlandse dealers. Voor de 350 ben je minstens 106.400 euro kwijt; de 500 is er vanaf 143.660 euro.

Kom maar door met het eindoordeel dan!
De definitie van automobiel onthaasten, dat is deze SL. Een oase, maar dan met af en toe wat V8-gebulder op de achtergrond. Koop ‘m niet als je van sportief sturen houdt; wel als je graag in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert in een Barcalounger.

 
Hieronder een promotievideo van Mercedes waarin je de SL door lege landschappen ziet glijden. Heb je dat vakantiegevoel al te pakken?
 
 

Advertentie

Reacties

Advertentie