Hier is ie dan: de Mercedes SL 65 AMG Black Series. Slechts zeven exemplaren komen naar ons land. Dus, wees er snel bij! Belangrijk detail: net als in de speciale SLK heeft Mercedes het klapdak vervangen door een vaste kap.
 
De über-AMG beschikt over de bekende 6,0-liter V12-krachtbron. Dankzij een setje nieuwe (grotere) turbo’s stijgt het vermogen naar liefst 670 (!) pk. Het koppel blijft ‘steken’ op 1000 Nm. De krachten worden via de eveneens bekende vijftraps Speedshift-transmissie aan de achterwielen overgedragen. Waarom nog steeds die vijfbak? Eén goede reden: alle andere transmissies kunnen het absurde koppel niet bolwerken. Een sprintje naar de honderd duurt slechts 3,9 tellen en de top ligt op 320 km/u (begrensd).
 
Behalve het hogere vermogen ten opzichte van de ‘standaard’ AMG heeft de Black Series ook een stevig dieet gevolgd. In een paar maanden tijd is ie 250 kilogram kwijt geraakt, voornamelijk bewerkstelligd door gebruik te maken van het peperdure koolstofvezel. Het dak, bumpers, motorkap en achterklep, stuk voor stuk vervaardigd uit dit composietmateriaal.

Reacties