Mercedes heeft onlangs de SL een opknapbeurt gegeven. Heel fijn, maar het echte werk laat als vanouds even op zich wachten. En dat is natuurlijk de SL Black Series, oftewel een anabolenversie van de toch al niet ondergemotoriseerde SL 65 AMG.

Het verschil met de ‘huis-tuin-en-keuken’ AMG zit hem niet alleen in een hoger vermogen van 670 pk, maar ook in een gewichtsreductie. De techniek om de metalen hardtop op te vouwen hebben ze voor het gemak achterwege gelaten. De kap is namelijk vervangen door een vast carbonfiber exemplaar. Verder komt dit lichtgewicht materiaal ook terug in de motorkap, achterspoiler en diffusor. Al met al resulteert dat in een totaalgewicht van zo’n 1.850 kliogram, een afname van 260 kilo ten opzichte van de 65 AMG.

De sprint naar de honderd zou minder dan vier seconden in beslag nemen en op special verzoek kan de begrensde topsnelheid van 300 km/u bijsteld worden op 350 km/u. Begin volgend jaar kunnen we pas kennis maken met de SL Black Series. In een later stadium volgen ongetwijfeld de eerste foto’s. De oplage blijft beperkt tot slechts 350 stuks.

Reacties