Nadat we de auto eerder deze week al in al zijn glorie konden aanschouwen, heeft Mercedes nu officieel het doek van de nieuwe SL getrokken. Met alle specificaties en informatie die daarbij horen.

Bij de introductie zijn er twee modellen verkrijgbaar: de SL350 (V6, 306 pk, 370 Nm) en de SL500 (biturbo V8, 435 pk, 700 Nm). Beide motoren vallen onder het BlueDirect-label van Mercedes, wat inhoudt dat ze direct ingespoten en relatief zuinig zijn. Zo verbruikt de V6 gemiddeld 6,8 l/100 km, wat bijna 30 procent minder is dan zijn voorganger. Ondertussen vliegt ie wel in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,3 seconden sneller dan vroeger. De V8 is 22 procent zuiniger en doet zijn acceleratiekunstje in 4,6 seconden – 0,8 seconden sneller dan voorheen.

De SL is aan alle kanten gegroeid, maar is toch tot 140 kilo lichter geworden, vooral dankzij een aluminium carrosserie. Hij is standaard uitgerust met nieuwe elektromechanische besturing en een instelbaar onderstel; het actieve ABC-onderstel (Active Body Control) is een optie. Verder krijgt ie altijd zaken mee als Pre-Safe ongevalherkenning, intelligente verlichting en iets wat Mercedes ‘Magic Vision Control’ noemt. Dit zijn een paar innovatieve ruitenwissers met ingebouwde sproeiers, die vlak voor het wisserblad gemonteerd zitten zodat je nooit meer een plens ruitenwisservloeistof op je voorruit zult zien (of in je haar krijgt met het dak open). Handig.

De nieuwe SL staat in de lente bij de Mercedes-dealers. De Nederlandse en Belgische prijzen zijn nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

Advertentie