Na een klein voorproefje heeft Mercedes de nieuwe SL63 AMG nu volledig losgelaten. Hou je toupetje vast, want dit is een monsterlijk apparaat geworden.

We hadden het al over de 5,5-liter biturbo V8, die met 537 pk en 800 Nm net even wat sterker uit de hoek komt dan de oude 6,2-liter atmosferische motor. Het wordt nog mooier: bestel het AMG Performance Package, en het vermogen schiet omhoog naar 564 pk. Het koppel wordt met 900 Nm nog allesvernietigender. De sprinttijd van 0 naar 100 km/u wordt ingekort naar 4,2 seconden; normaal doet de SL63 er 0,1 seconde langer over. De topsnelheid? Die is begrensd op 250 km/u, maar met het pretpakket stijgt dit naar een fijne (doch nog steeds begrensde) 300 km/u. Goedemiddag.

De carrosserie van de nieuwe SL63 is volledig opgetrokken uit aluminium. Het totale gewicht van de auto komt hierdoor 125 kilo lager uit dan voorheen, maar vergis je niet: met 1.845 kilo is het nog steeds geen lichtgewicht, hoezeer Mercedes die term ook in het rond smijt. Gelukkig zullen talloze technieken, zoals Active Body Control en een speciaal door AMG aangepast esp-systeem, ervoor zorgen dat je deze kolos met een onnatuurlijke noodgang door de bochten kunt jagen. Optioneel kun je nog eens kiezen voor een AMG Performance-onderstel en een sperdifferentieel. Dat laatste kunnen we met zo’n bult koppel en vermogen wel aanraden.

Elke SL63 krijgt onder andere de Speedshift MCT-transmissie met zeven trappen en een dubbele koppeling, AMG high-performance remmen, intelligente koplampen, slimme ruitensproeiers (jaja) en een schitterend interieur mee, compleet met IWC-klokje. Wil je de auto zo compleet mogelijk uitrusten, dan ontkom je niet aan een setje keramische remmen (dezelfde als op de SLS AMG gebruikt worden), een dreunend Harman-Kardon audiosysteem en het glazen Magic Sky-dakje, dat met een druk op de knop meer of minder doorzichtig is te maken. Ons advies: bestel dat niet, en doe gewoon je dak open.

Vanaf mei 2012 is de nieuwe SL63 AMG te krijgen. De prijzen in Nederland en België zijn nog niet bekend, maar in Duitsland begint de auto bij 157.675 euro. Slik.

Advertentie

Reacties

Advertentie