Hij was al eerder op video gelekt, en vanochtend gaf Mercedes dan eindelijk de persfoto’s vrij van de nieuwe SLK, de derde generatie van de TT-, Z4- en Boxster-concurrent met de ster.

Wat we ervan vinden? Tja, we snappen dat Mercedes een leuk familiegezicht heeft opgezet met de rechtopstaande hoekneus van de SLS, maar of dat op een klein autootje nou zo’n succes is… De vorige SLK zag er mooi gladjes uit, als een klein hotelzeepje, maar deze probeert een stuk stoerder te zijn. En eigenlijk is ie dat natuurlijk niet. Misschien moeten we hem even in the flesh zien, maar op de foto’s weet ie onze harten nog niet meteen te veroveren. Wat vinden jullie?

Motorisch zit het trouwens wel snor met de nieuwe SLK. De 200-basisuitvoering krijgt al 184 pk mee uit een 1.8 turbomotor (7 seconden rond van 0 naar 100 km/u), de 250 put uit hetzelfde blok 204 pk (6,6 seconden), en de nieuwe 350 zescilinder is al helemaal niet te versmaden met 306 pk (5,6 seconden). Ook komt er naar verluidt nog een 250 CDI aan (twee turbo’s, 204 pk), plus uiteraard een AMG, die best eens de nieuwe twinturbo 5,5-liter V8 onder de kap zou kunnen hebben. Alles heeft standaard start/stop en is tot zo’n 25 procent zuiniger dan voorheen.

De nieuwe SLK brengt nog een aantal bijzonderheden met zich mee. Zo is ie er met het zogenoemde Magic Sky Control, bekend van de Maybach, waarbij het dak voorzien is van een glazen plaat die met een druk op de knop meer of minder doorzichtig wordt. Chique. Verder heeft hij een windscherm dat je weg kunt draaien, en vindt je allerlei Google-functionaliteiten in het navigatie-/entertainment-systeem.

De Nederlandse en Belgische prijzen van de SLK zijn nog niet bekend, maar in Duitsland variëren ze op dit moment van 38.675 euro voor de SLK 200 tot 52.300,50 euro voor de SLK 350. Let op die 50 cent.

Reacties