Een van de meest onwaarschijnlijke samenwerkingen sinds tijden: Mercedes heeft een beschuitje gegeten met het team achter Avatar, de 3D-film uit 2009. Het resultaat heet de Mercedes Vision AVTR en hij is te bewonderen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. En op je beeldscherm. Je hoopte op een voorproefje van de nieuwe S-klasse, maar je krijgt iets voorgeschoteld waarvan waarschijnlijk geen enkel schroefje het productiestadium zal bereiken.

De Mercedes Vision AVTR (betekent ‘Advanced Vehicle TRansformation’) haal inspiratie uit de natuur. Daarom zijn er geen rechte lijnen, maar wel transparante deuren en ‘bionische flappen’. Uiteraard allemaal geïnspireerd op de schepsels uit de film. De materialen zijn allemaal superduurzaam en de theoretische batterij maakt gebruik van organische cel-scheikunde en grafeen. Allemaal heel lastig, maar het zou geen schadelijke stoffen bevatten en helemaal recyclebaar zijn.

De wielen zijn sferisch, wat betekent dat de auto ook diagonaal kan rijden, wat bijzonder handig is. Binnenin plaatste Mercedes een hologram dat het menu op je pols projecteert. We hopen op een twerkende Avatar op je onderarm als je de La Vida Loca-afspeellijst op Spotify selecteert. Uiteraard is er geen stuur, want dat hebben de bestuurders van de Avatars uit de film ook niet. De auto herkent je op basis van je hartslag en je ademhaling.

Reacties

  • TG heeft op 7 januari 2020 geschreven:

    Hoeveel sterren zal dit krijgen van de Euro NCAP?

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 7 januari 2020 geschreven:

    Hij lijkt vooral een beetje op Appa.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear