Leuk! De vakantie staat voor de boeg. Dat betekent dat je de auto mag volduwen met veel te veel spullen die je uiteindelijk toch niet gaat gebruiken. Je weet immers maar nooit! Wat heb je nog meer nodig naast een paar liter Red Bull, een zak Engelse drop en de nieuwste TopGear? Je vergeet altijd iets. Daarom hebben we een mooi overzichtje gemaakt per land wat je niet mag vergeten als je met de auto op vakantie gaat. Handig, hé? Oh, je bent net terug? Pech, had je maar even moeten wachten. En nog op zoek naar gepast vervoer? Check dan de 10 snelste vakantieauto’s.

Met de auto naar België

– Gevarendriehoek
– Veiligheidshesjes

Als je een auto met Belgisch kenteken rijdt, dan moet je ook een brandblusser en een verbanddoos bij je hebben. Zorg dan wel voor een auto met een goede wegligging om alle kuilen in de weg te ontwijken. Vergeet ook geen extra kussentje voor je delicate bips.

Met de auto naar Frankrijk

– Gevarendriehoek
– Veiligheidshesjes
– 2 x alcoholtester

Je moet verplicht één alcoholtester in de auto hebben. Maar als je hem gebruikt heb, heb je er géén meer. Simpele logica. Neem er gewoon twee mee. Ga je met de caravan naar Zuid-Frankrijk? Dan adviseren wij de Bruder EXP-6, wat ons betreft de enige acceptabele sleurhut.

Met de auto naar Duitsland

– Auto met topsnelheid boven de 200 km/u
– Een passagier die niet bang is van hoge snelheden

Als Nederlander heb je geen verplichtingen wat betreft hesjes of driehoekjes. In een auto met Duits kenteken zijn een gevarendriehoek, verbanddoos en hesjes wel verplicht. Hier en daar heb je tussen alle wegwerkzaamheden een stukje Autobahn waar je onbeperkt mag doorknallen. En de agenten van de Polizei zijn een stel, euh, nou ja, laten we het streng noemen. Als er een bordje 120 staat, kun je vrijwel direct daarachter een flitser verwachten. Een duur vakantiekiekje. Bovendien zien ze niet snel iets door de vingers.

Met de auto naar Italië

– Gevarendriehoek
– Veiligheidshesjes

Italianen rijden standaard met één hand op de toeter. Zin om je bloeddruk te verhogen? Ga dan eens met de auto door Rome toeren met de auto. Dan is zo’n Citroën C3 met Airbumps ineens zo’n slecht idee nog niet.

Met de auto naar Spanje

– Gevarendriehoek
– Veiligheidshesjes

Vergeet niet je paella uit de auto te halen als je hem in de zon parkeert. Die vislucht blijft de hele terugreis in je auto zitten. Vraag ons niet hoe we dit weten.

Met de auto naar Kroatië

– Gevarendriehoek
– Veiligheidshesjes
– Verbanddoos
– Reservelampjes

In Kroatië moet je verplicht reservelampjes bij je hebben als je geen xenon- of led-verlichting hebt. Als beginnend bestuurder mag je trouwens helemaal geen alcohol in je bloed hebben. Dus laat die Radler ook maar staan, voor de zekerheid.

Met de auto naar Tsjechië

– Gevarendriehoek
– Veiligheidshesjes
– Verbanddoos

Laat dat goedkope bier maar even staan als je nog moet rijden, ook hier mag je helemaal niets gedronken hebben als je moet rijden. Ben je wel extra scherp om lelijke, oude Skoda’s te spotten.

Met de auto naar Denemarken

– Gevarendriehoek

Op naar het land van de Legosteentjes. Let op dat je niet per ongeluk een Lego-Porsche in je dode hoek hebt.

Met de auto naar Zweden

– Inbussleutel

In Zweden is het verplicht om ook overdag je (dagrij)verlichting aan te hebben. Enne, ogen op de weg houden hé. Zweden staat bekend om het ‘natuurlijk schoon’, laat je niet afleiden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)