De Mexicaanse overheid start met een Robin Hood-programma waarbij ze illegaal verkregen goederen veilen en de opbrengst hiervan gebruiken om de armen te helpen. De eerste veiling van 77 voertuigen moet 1,5 miljoen dollar opbrengen.

‘Hiervoor werkte het als een omgekeerde Robin Hood. Spullen werden genomen van de mensen en gegeven aan de corrupten’, zegt Ricardo Rodriguez, hoofd van het nieuwe Institute to Return Stolen Goods to the People.

De auto’s en andere goederen komen van criminelen en corrupte politici. Volgens Reuters gaat 5 tot 9 procent van het bruto binnenlands product in Mexico naar corruptie. Met dit programma moet het geld weer teruggaan naar de inwoners van Mexico.

De opbrengst van de auto’s gaat naar twee gemeentes in de zuidelijke Mexicaanse staat Oaxaca. Tussen de voertuigen zitten Porsches, Corvettes, Mercedi, Fords en als hoogtepunt een Lamborghini Murciélago. Daarnaast worden er drie huizen geveild die 7 miljoen dollar moeten opleveren voor een afkickprogramma voor de jeugd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)