Langzaam komen er steeds meer voortekenen voor de herintroductie van MG. In Engeland is de TF sinds deze zomer weer verkrijgbaar en hetzelfde model rolt ook in China de dealerschappen uit. De twee Chinese fabrikanten die de brokstukken van het oude MG Rover in bezit kregen, zijn inmiddels gefuseerd en treden gezamenlijk naar buiten.
 
Een verlengde variant van de Rover 75 wordt in China zowel als Roewe 750 en als MG 7 verkocht. Maar de eenheid lijkt nabij, getuige de introductie van het merk MG op de Chileense markt. Drie modellen in één keer. De Roewe 750 wordt daar als MG 750 geleverd.
 
Tegen het einde van het jaar volgt ook de TF, terwijl de splinternieuwe Roewe 550 eveneens een MG badge heeft gekregen, de MG 550 dus! En er moet gezegd wordt dat deze MG 550 de eerste Chinese auto is die qua design uitstekend bij de Europese smaak aansluit. Vol verwachting klopt ons hart.
 
En over kloppend hart gesproken. De in Chili getoonde MG 550 heeft de bekende 1,8-liter Rover K-serie motor met turbo. Naar verluid komen er straks naar Europa ook een 1,6-liter en een 2 liter turbodiesel. De laatste is zonder twijfel de krachtbron van SsangYong, het Koreaans merk dat ook eigendom is van het Chinese SAIC. Hé, zou dat misschien betekenen dat SsangYong wordt afgebouwd in Europa en dat in 2010 het merk MG ook SUV’s en crossovers gaat leveren?

Reacties

Meer van TopGear