Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar we zijn nu pas overtuigd als we de sleutel in onze handen krijgen gedrukt. Vandaag is namelijk in China de productieversie gelanceerd van de nieuwe MG6, de vijfdeurs hatchback die we eerder dit jaar als conceptstudie al hebben gezien.
 
Het verschil met die concept is gering. In januari moet de nieuweling al het Chinese wegennet gaan bevolken en ook nu wordt er weer verkoop in Europa beloofd. De productie van deze exemplaren moet in de oude fabriek in Longbridge gaan plaatsvinden, uiteraard met Chinese onderdelen.
 
In de tweede helft van volgend jaar zou het allemaal werkelijkheid moeten gaan worden. Maar eerst zien en dan geloven. De productie van de MG TF werd al eerder opgestart in de Engelse fabriek en na de rechts gestuurde versie zou dit model de oversteek naar het vaste land maken.
 
Maar nee, de band staat al weer even stil en de vertrouwde TF komt kant en klaar uit China en alleen met het stuur aan de verkeerde kant. De nieuwe MG6 heeft dezelfde basis als de Roewe 550 en dat betekent dat onderstelcomponenten van de Rover 75, dus in origine van BMW, worden toegepast.

Reacties

Meer van TopGear