Alhoewel het faillissement van MG Rover al enkele jaren achter ons ligt, blijven de voormalige Britse merken de gelederen bezighouden. Rover is via BMW en Ford inmiddels terecht gekomen bij het Indiase Tata dat er vrij over kan beschikken.
 
MG was al enige tijd eigendom van het Chinese Nanjing dat in eigen land de bestaande MG TF en een afgeleide versie van de MG ZT produceert en levert. De volledige assemblagelijn uit Engeland, die met hulp en kennis van BMW werd opgezet, werd daarvoor verscheept.
 
Maar de herintroductie van MG in een aantal Europese landen werd gedwarsboomd door de curatoren van MG Rover Nederland. Die hadden beslag laten leggen op de naam. Nu is bekend geworden dat Nanjing ongeveer 1,25 miljoen euro voor de rechten van de naam MG gaat betalen, zodat nu niets meer de herlancering van het historische Britse merk in de weg staat.

Ook zijn er nog steeds plannen om weer de productie in het Engelse Longbridge op te starten. Vorig jaar werden er korte tijd weer MG TF’s gemaakt, maar na de fusie tussen Nanjing en SAIC werd de band stilgelegd. En hoe langer zo wachten, hoe minder mensen die op de MG TF zitten te wachten! Bij de afhaal-Chinees gaat het veel sneller.

Reacties