Eerder dit jaar ging in de fabriek in Longbridge de productie van de MG TF weer van start. Maar inmiddels is de lopende band weer gestopt omdat nieuwe eigenaar Nanjing een fusie is aangegaan met het Chinese Shanghai Auto.
 
Dat betekent helaas dat de productie pas in het eerste kwartaal van volgend jaar weer zal worden hervat. Die tijd kunnen de Chinezen mooi gebruiken om in Engeland alvast een dealernetwerk op te tuigen. Volgens een woordvoerder is er in ieder geval voldoende interesse en staan er al meer dan zeventig dealers te trappelen om weer een MG te kunnen verkopen. De bedoeling van Nanjing is om met MG eerst in Engeland weer voet aan de grond te krijgen, om daarna de bakens te verzetten richting het Europese vasteland.
 
Er zijn voor Nanjing echter nog wel wat beren op de weg. Zo is de TF in zijn huidige vorm inmiddels 13 jaar oud, en daarmee zou de concurrentie met bijvoorbeeld de nieuwe Mazda MX-5 wel eens een brug te ver kunnen zijn. Daar komt bij dat de eerste nieuwe MG TF als een speciale uitvoering op de markt komt, met een extra stevig prijskaartje. Om dat te compenseren zit er ook een uitgeklede variant in de planning, maar wanneer die in de nu nog in te richten showrooms verschijnt is niet bekend. Het worden nog spannende tijden voor MG.

Reacties

Meer van TopGear