De band zonder lucht toonde zijn gezicht de afgelopen jaren al meerdere keren van verschillende revolutionaire bedrijven in conceptvorm. Toch staan we anno 2019 nog altijd één keer in de drie maanden onze bandenspanning te checken. Of tenminste: dat zou moeten.

Michelin maakt zich nu klaar om definitief te ontluchten. De bandenfabrikant monteert binnenkort zijn band zonder lucht, de Uptis, onder een testvloot. In Michigan rijdt dit jaar een groep Chevrolet Bolts (hier de Opel Ampera-e) met de luchtloze band.

Het doel is om in 2024 een productieversie van de band zonder lucht te creëren – gemaakt van duurzame materialen, uit de 3D-printer en het liefst ook nog connected. Goed voor het milieu ook, aangezien er nu 200 miljoen banden per jaar vroegtijdig worden weggegooid omdat ze lek zijn.

Reacties

 • Aart heeft op 12 juni 2019 geschreven:

  Als je op plaatje 3 kijkt lijkt dat embleem op de voorkant toch echt meer op Chevrolet dan Opel
  Maar dat kan aan mij liggen hoor

  Reageer
 • Yoeri heeft op 6 juni 2019 geschreven:

  Ik mag hopen dat ervoor wordt gezorgd dat er niets tussen de lamellen van de band kan komen/blijven zitten.
  Als er namelijk minimale hoeveelheden modder/grind/straatvuil etc. tussen blijft zitten is de band compleet uit balans. Zeker op hogere snelheden.

  • Bart heeft op 6 juni 2019 geschreven:

   Ik denk dat de banden op deze foto’s opengewerkt zijn om te laten zien dat het zonder lucht is. We mogen er van uitgaan dat de productieversie gewoon met wangen is…

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)