De rondetijd van Lars Kern verbeteren op de Nürburgring in een Porsche 911 GT2 RS is een flinke uitdaging. Voornamelijk omdat je waarschijnlijk nooit een Porsche Super Sports Cup gewonnen hebt en nooit hebt meegedaan aan de 24 uur van de Nürburgring.

Toch je zinnen gezet op de illustere tijd van 6 minuten en 47,3 seconden? Dan kun je een beetje valsspelen door de Cup 2-banden te vervangen door een setje Michelin Pilot Sport Cup 2 R-banden. De ‘R’ staat voor Racing en Michelin noemt het een semi-slick voor de openbare weg. De Michelin Pilot Sport Cup 2 R is de sportievere versie van de banden die Koenigsegg, Hennessey en Bugatti ook gebruiken onder hun hypercars.

De bandenfabrikant zette een Porsche 911 GT2 RS met Michelin Pilot Sport Cup 2 R’s op de Nardò Ring. De GT2 RS was 2,9 seconden sneller dan dezelfde auto op ‘normale’ Cup 2 banden. Volgens Michelin zou de 911 op de Cup 2-banden 30 pk extra moeten hebben om dezelfde rondetijd te klokken.

Wat is er anders aan de Michelin Pilot Sport Cup 2 R?

Voor de Michelin Pilot Sport Cup 2 R paste de fabrikant de rubbersamenstelling aan, verminderde het profiel aan de buitenste schouder van de band en versmalde de centrale groef. De nieuwe band heeft 10 procent meer contactoppervlak. De reguliere Cup 2-banden hielden al niet van plassen op de weg, dus de R’s zullen al snel over de zeik zijn in natte omstandigheden.

De Michelin Pilot Sport Cup 2 R zal eerst leverbaar worden in de afmetingen 265/35 ZR20 en 325/30 ZR21. Dit zijn de maten die de 911 GT2 RS en 911 GT3 RS dragen. Je kunt hem direct halen bij de Porsche-dealer. Over andere maten zegt Michelin nog niets, maar die zullen ongetwijfeld volgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear