Auto’s mogen tegenwoordig weer flink geld kosten – en bedrijven maken daar gretig gebruik van. Vooral de restomod-industrie is booming. Het ene na het andere voertuig wordt volledig uit elkaar gesleuteld en vakkundig met honderden werkuren weer in elkaar gezet. Vaak beter dan nieuw en grofweg vier keer duurder dan nieuw.

Het begon vooral met Porsches, maar inmiddels zijn er ook Mini’s van een euroton of Mustangs met een supercar-prijs. Volgens Mil-Spec Automotive ontbrak de perfecte truck nog. Dus komen ze met de Mil-Spec Hummer H1 Launch Edition. Zie het als een AM General Hummer H1 (dus de burgerversie) met een Singer-behandeling. De transformatie is voor het grootste deel esthetisch, maar vergis de H1 niet voor een sierpaard.

Verstevigde lak

Het hele chassis is in elkaar gezet met sterkere onderdelen en zelfs de textuurlak is verstevigd. Door de bossen jagen en wat stenen en takken raken, kan dus waarschijnlijk weinig kwaad. En als je een steen te ver gaat, heb je een lier.

De 6,6-liter Duramax-dieselmotor produceert een flinke 1.355 Nm koppel en net geen 510 pk. Een automatische zesbak doet het schakelwerk voor je. Een performance-uitlaat vertaalt de dieseldreun naar je oren. Voor de prijs moet je even bellen. Zal wel niet goedkoop zijn.

Advertentie

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 18 mei 2018 geschreven:

    Denk wel dat ik h’m alleen mooi vind met blauwe TL-buizen en een rood licht in om h’m heen…

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie