Minder flitsers in Nederland en België door coronavirus?

Dit zijn de statistieken

Foto('s): Jeffrey Jim / Carismatic VisualsANPR-camera's
Foto('s): W. Bulach / WikiCommons
Foto('s): TopGear Maximumsnelheid snelweg
ANPR-camera's
Maximumsnelheid snelweg

In België verzocht de hoofdofficier van justitie de politie om niet meer op snelheid te controleren. Het handhaven van de snelheid zou te veel personeel kosten. Bovendien mag je nu in België niet de straat op zonder goede reden, dus het verkeer is ook sterk afgenomen. In Nederland is het vooralsnog een advies om thuis te blijven. We vroegen Flitsmeister of zij de statistieken op een rijtje konden zetten.

In de werkweek van 16 tot en met 20 maart resulteerden de coronamaatregelen in 38 procent minder gereden kilometers in Nederland ten opzichte van de werkweek daarvoor. In België werden er 34 procent minder kilometers gemaakt. Het aantal files in Nederland nam af met 99 procent en het aantal ongevallen met 63 procent. In België nam het aantal files slechts af met 45 procent, maar het aantal ongevallen met 65 procent. Allemaal ten opzichte van de werkweek ervoor.

Waren er minder flitsers in Nederland en België?

En dan de gemelde flitsers. In België ontving Flitsmeister 45 procent minder meldingen van snelheidscontroles. In Nederland zakte het aantal controles met slechts 10 procent. In Nederland heb je nu dus zo goed als geen files, maar je mag maar 100 km/u rijden én er wordt nog als vanouds gecontroleerd. Goed op je snelheid passen, dus – en Flitsmeister aanslingeren.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken