Is dat leuk, 231 pk in een open gebakje? Nou, als er Mini op dat gebakje staat en de firma John Cooper Works zich ermee bemoeid heeft: ja, dan kon dat nog wel eens heel leuk zijn. 

De Mini John Cooper Works Cabrio doet er in ieder geval alles aan om je er zo snel mogelijk als Humberto Tan, Jan van Halst of Fred Teeven (doorhalen wat het minst op jou van toepassing is) uit te laten zien. Van 0-100 km/u kan in 6,6 seconden; als je de automaat kiest gaat daar nog ééntiende van af. Ronduit haargevaarlijk is zijn topsnelheid van 242 km/u (daar gaat met automaat dan weer 2 km/u af).

Maar goed, je kunt het (optioneel ook met stemmige Britse Union Jack versierbare) dak natuurlijk ook altijd dicht doen. Dat kan zelfs rijdend, al moet je dan niet harder dan 30 km/u rijden en dat minimaal 18 seconden volhouden.

De JCW-versie ziet er, zoals het een topsportertje betaamt, uiteraard dikker uit dan de reguliere Cabrio: een andere voorbumper met grotere luchtgaten, de verplichte skirts en verbrede wielkasten, een achterspoiler, dubbele sportuitlaat en 17"-lichtmetaal geven hem een aanzienlijk atletischer uitstraling.

In maart start de productie, dus als je vermoedt dat een bruinverbrande schedel het deze lente wel eens helemaal zou kunnen gaan maken, hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je voor die tijd met minimaal € 44.990 op zak een Mini-showroom binnenstapt.

 
 

Reacties

Meer van TopGear