Dit is de Porsche 908/04, een rendering van een handige Photoshop-professor die alle toekomstige plannen van Porsche samen prakt met elementen uit het verleden. En wat ziet de 908/04 er goed uit. Ja, het is slechts een computerbeeld, maar van ons mag je er best even op kwijlen. Toe maar.

In de jaren ’60 en ’70 begonnen race-ingenieurs te experimenteren met de duistere magie genaamd downforce. Allerhande gekke creaties rolden de baan op en de windtunnel in. Een van onze favoriete manieren om de auto’s beter op het asfalt te laten kleven, is de long tail. Denk eens aan de Porsche 917LT of de 935/78 ‘Moby Dick’.

En nu Pokémon weer volop terug is, kunnen we net zo goed de long tail ook maar afstoffen. De Photoshop-professoren die verantwoordelijk zijn voor deze concept car pakken de Mission E als basis en gooien daar wat Porsche 918 en 908 LH in de mix.

Maar liefst zes mensen zijn verantwoordelijk voor de Porsche 908/04. Alan Derosier (Exterior Designer), Marcos Beltrao (Exterior Modeler), Martin Peng (Component Modeler), Guillermo Mignot (Interior Designer), Hasan Umutlu (Interior Modeler) en Tom Wheatley (Image Retoucher) maakten de racer als een onofficiële Vision Gran Turismo Concept. Net zoals de Bugatti Vision GT dat ooit was. En die kwam er!

Bouw die Porsche 908/04

Porsche, als je luistert: bouw dat ding. Gooi er maar de aandrijflijn van de 918 in, dan zijn we wel tevreden. Jullie kennen ons adres. Eventueel willen we hem zelfs wel komen ophalen, als er koffie is.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie