We zullen verder niet oordelen, maar zaken als reïncarnatietherapie en een cursus mindfulness worden tegenwoordig bij sommige zorgverzekeraars gewoon vergoed. Niets mis mee als dat voor iemand werkt, maar wij durven te beargumenteren dat een goede autorit net zo’n positieve invloed kan hebben op de mentale gezondheid. Dus waarom zouden we die rit niet ook vergoed krijgen?

Voor de één is het vissen, de ander kan beter met een professional gaan babbelen, maar voor de autoliefhebber is er niets beter voor de mentale gezondheid dan een goede rit. Even het hoofd leegmaken of misschien tijdens het rijden een fris perspectief kweken. Ontspanning voorkomt een hoop andere klachten.

Bovendien zijn er maar weinig auto’s die het presteren om 100 euro aan benzine in één uur weg te slurpen, dus het is nog goedkoper dan de meeste therapieën ook. Minder kosten voor de verzekeraar betekent een minder hoog maandbedrag voor de afnemers. Goed voor iedereen, dus. Bovendien legt autorijden geen extra druk op het zorgstelsel – als je het rustig aan doet.

Gaan we iedereen gratis brandstof geven?

Natuurlijk, laten we er vooral wat voorwaarden aan verbinden. Ritten tijdens de spits of naar de supermarkt zijn uitgesloten, want dat levert alleen maar meer stress op. Laten we zeggen dat mensen die in aanmerking willen komen voor de vergoeding een app moeten downloaden om te bewijzen dat het een rit zonder bestemming is over een mooie weg. Wij zien het wel zitten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)