De grootste dit, de snelste dat, de krachtigste zus en de duurste zo. Dat zijn vaak de fijnste lijstjes. Maar soms moet je ook even stilstaan bij de kleine dingen in het leven. De details. Bijvoorbeeld die waarmee je elke dag in aanraking komt, zaken die je leven subtiel verrijken. Nou, snel verder, voor we te zweverig worden. Aanvullingen zijn altijd welkom.

Dit zijn de 9 mooiste deurgrepen ooit gemaakt

Fiat Barchetta

Druk eerst op het knopje en de deurgreep komt uit zijn schuilplaats tevoorschijn. Trek eraan en je kunt instappen. Ooit uniek, maar sindsdien gejat door Aston Martin, Nissan en Jaguar. De afbeelding boven dit bericht is van de Nissan GT-R. Imitatie is de hoogste vorm van vleierij, toch?

Alfa Romeo 147

Vet lelijk, zo’n greep in het plaatwerk van de deur. Alfa Romeo bedacht daarom deze oplossing. De Seat Leon en talloze andere copycats hebben het idee ook een tijdje geleend.

TVR Tuscan

Ja, dat is inderdaad een achteruitkijkspiegel. Maar aan de onderkant zie je een knopje waarmee je de deur opent. Lekker subtiel.

Rolls-Royce Ghost

Is het een dikke koelkast van Smeg? Nee, het is de Rolls-Royce Ghost.

Renault Twingo

Gewoon met twee vingers een tikje geven. Past bij het speelse karakter van de Twingo, maar eigenlijk was het vooral om geld te besparen. Deze deurgreep is een stukje goedkoper dan een reguliere.

McLaren MP4-12C

Een beetje voelen onder de rand en een sensor opent de deur voor je. Roep er een paar magische woorden bij om grappig over te komen.

Nissan 350Z

De Barchetta verstopt zijn deurgreep, de Nissan 350Z loopt er maar al te graag mee te koop.

Mazda MX-5

De eerste generatie Mazda MX-5 was de Japanse interpretatie van de Engelse roadster. Maar toch keken ze in Hiroshima ook even met een schuin oog naar Italië voor de deurgrepen. Die zijn overduidelijk geïnspireerd op de deuropeners van de Alfa Romeo Spider. Helaas verdwenen de grepen bij de tweede generatie, net als de klapkoplampen. In 2010 kwamen de iconische hendels even terug op de MX-5 Super20 conceptcar, daar is ook de bovenstaande foto van.

Tesla Model S

Liggen strak in de deur, tot je in wilt stappen. Dan komen ze naar buiten en mag je ze aanraken.
Advertentie

Reacties

 • Gijs says at 4 september 2019:

  Mercedes 300sl gullwing

  Reply
 • Jaap de With says at 3 september 2019:

  De Mazda RX-7 had in ‘92 de handgrepen al zoals afgebeeld bij de Alfa.

  Reply
 • Hans van Velzen says at 3 september 2019:

  De achterdeurgreep van de Alfa 147 was ook al geen origineel idee, aangezien Alfa Romeo die al eerder op de 156 gebruikte….

  Reply
 • TURBOTim says at 3 september 2019:

  Volgens mij heeft Alfa Romeo het idee van de deurgreep bij de 147 gejat van de Chevrolet Beretta, die trouwens bij GM ook nog mooier was uitgevoerd dan bij Alfa?

  Reply
 • J says at 2 september 2019:

  Alfa GTV 916

  Reply
 • Jeroen says at 2 september 2019:

  Velar

  Reply
 • Maurice says at 30 augustus 2016:

  Tesla model x?

  • Alexander says at 2 september 2019:

   Lexus LC500?

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie