Als er iets leuker is dan een auto met een V8, dan is dat wel een auto met een V8 waar eigenlijk geen V8 in hoort te liggen. In Amerika is daarom de LS-swap erg populair. De LS-V8 van General Motors is relatief goedkoop, er is makkelijk power uit te halen en hij is nog best betrouwbaar. Wil jij liever iets anders doen, dan is er nog een leuke optie van Ford. De motor uit de Ford Mustang Shelby GT500 kun je nu los bestellen. Het is de krachtigste motor die Ford ooit bouwde. Ze gaven de motor de bijnaam ‘Predator’, wat roofdier betekent.

Op de 5,2-liter V8 zit een supercharger van Eaton om het vermogen naar de 760 pk en 847 Nm te krijgen. Het blok is gemaakt van aluminium plus er zijn gesmede drijfstangen en een gesmede krukas. De uitlaatspruitstukken, dynamo, aircopomp en alle riemen zitten bij de motor. Overigens kun je voor schappelijke prijzen een ander formaat poelie krijgen voor de supercharger bij een tuner, waardoor je het vermogen eenvoudig kunt verhogen.

De prijs van de motor uit de Mustang GT500

De motor kost op de website van Ford Performance in Amerika 25.995 dollar. Dat komt neer op ongeveer 23.000 euro. Hou er rekening mee dat er nog wat verzendkosten en inklaringskosten bovenop komen als je de motor naar Nederland zou willen halen. En dan moet je alles nog inbouwen en laten werken met een ECU. Mag het allemaal minder heftig, dan hebben ze voor een vijfde van de prijs de 5,0-liter V8 uit de normale Mustang voor je.

Advertentie

Reacties

  • Hans heeft op 20 november 2021 geschreven:

    Nederland maakt toch weer duurder er van en dan kom je op dubbele prijs uit.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie