Volgens het AD werken de nieuwe navigatiesystemen van de politie voor geen ene meter. ‘Politievakbond ANPV ontving de afgelopen maanden meer dan 200 klachten over het navigatiesysteem, dat sinds 2015 in alle politieauto’s wordt ingebouwd. De problemen variëren van uitvallende schermen tot een routeplanner die politieauto’s dwars door drukke winkelstraten leidt of de plaats van bestemming uit beeld laat verdwijnen,’ aldus het AD. Het is niet de eerste keer dat innovatie niet helemaal lekker uit de verf komt. Dit zijn 5 dingen die net zo slecht werken als het nieuwe navigatiesysteem van de popo.

05. Android Auto en Apple Carplay

Wij weten inmiddels dat wanneer je een telefoon tegen de voorruit gooit, de ruit niet sneuvelt maar je telefoon wel. Hoe weten wij dit? Praktijkervaring. Waarom? Apple Carplay en Android Auto.

04. City Braking-achtige rommel

Elke autofabrikant noemt het anders, maar we hebben het over zo’n systeempje dat automatisch remt bij een potentiële aanrijding. Een superidee, maar de uitwerking laat te wensen over. Zo zit je regelmatig stuur te happen omdat het systeem een onzichtbaar obstakel detecteert, of vindt dat je te hard op iets afrijdt. Alleen die ellendige piepjes al, als je gewoon op een stoplicht af rijdt – je kunt nog beter je schoonmoeder naast je hebben.

03. Sensor onder achterbumper

Zogenaamd gaat de achterklep open zodra je met je voet onder de achterbumper schopt. In de praktijk sta je als een malloot onder de bumper te schoppen terwijl iedereen om je heen je geestelijke gesteldheid in twijfel trekt. Soms ga je er zelf ook aan twijfelen.

02. Fiscale stimuleringsmaatregelen van de overheid

Het doel was het Nederlandse wagenpark te vergroenen. Het resultaat is een land vol plug-inhybrides die gebruikt worden als conventionele auto. Ja, en dan is zo’n accupakket van honderdduizend kilo toch best zwaar voor die simpele 2,0-liter. Lekker 1 op 10 rijden op de tankpas van de baas.

01. De Fiat Multipla

Het idee was leuk, maar het werkt gewoon niet. Niet voor je imago. Niet voor je sociale leven. En zeker niet voor je wil om te leven.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie